Digitaliseringskommissionens betänkande överlämnat

Idag överlämnade vi betänkandet “En digital agenda i människans tjänst – en ljusnande framtid kan bli vår” till it-minister Anna-Karin Hatt. Samtidigt lanserades också webbplatsen Digitalasverige.se med indikatorer som jämför hur Sverige ligger till i jämförelse med andra länder inom den digitala agendans 22 sakområden – en kul sajt att borra vidare i.
Mottagandet av betänkandet i pressen har – föga förvånande – präglats av de negativa nyheterna. Svenska Dagbladet hade rubriker i krigsstorlek på första sidan och slår fast att självbilden av Sverige som en ledande it-nation slås i spillror. Den svenska självbilden får sig ytterligare en törn.
Computer Sweden har en sakligare ton och fokuserar mer på de förslag som vi lägger fram. De lyfter också fram Vinnovas kommande satsningar på it i skolan, vilket är som ett sommarregn i öknen. Skolsverige har varit utan statliga it-satsningar i snart 15 år.
Framtiden får utvisa hur förslagen tas emot och om it i skolan även blir en het fråga i valrörelsen.
F

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Digitaliseringskommissionens betänkande överlämnat

Idag överlämnade vi betänkandet “En digital agenda i människans tjänst – en ljusnande framtid kan bli vår” till it-minister Anna-Karin Hatt. Samtidigt lanserades också webbplatsen Digitalasverige.se med indikatorer som jämför hur Sverige ligger till i jämförelse med andra länder inom den digitala agendans 22 sakområden – en kul sajt att borra vidare i.
Mottagandet av betänkandet i pressen har – föga förvånande – präglats av de negativa nyheterna. Svenska Dagbladet hade rubriker i krigsstorlek på första sidan och slår fast att självbilden av Sverige som en ledande it-nation slås i spillror. Den svenska självbilden får sig ytterligare en törn.
Computer Sweden har en sakligare ton och fokuserar mer på de förslag som vi lägger fram. De lyfter också fram Vinnovas kommande satsningar på it i skolan, vilket är som ett sommarregn i öknen. Skolsverige har varit utan statliga it-satsningar i snart 15 år.
Framtiden får utvisa hur förslagen tas emot och om it i skolan även blir en het fråga i valrörelsen.
F

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *