Diskutera lärarbristen!

Svenskt Näringsliv har tagit fram en rapport om lärarbristen. Möjligheterna att åtgärda brister diskuteras ur en rad synvinklar, bland annat vad digitaliseringen kan bidra med. Du hittar rapporten här.
Min utgångspunkt är att vi inte kan hoppas att lärarbristen försvinner genom att läraren robotiseras. Det finns ingen quick fix där digitaliseringen i ett slag löser lärarbristen. Däremot kan en massa tidstjuvar tas bort genom att man använder mer digitala läromedel, mer digitala och självrättande prov, digitala elevassistenter med mera.
Man kan också automatisera mer av administrationen, automatisera delar av annan skolpersonal, som till exempel städning, och flytta resurser till undervisning.
Man kan bygga ut fjärrundervisningen och slippa ha lärare som till bringar mer tid bakom ratten än i klassrummet….
Här finns mycket att göra för att frigöra tid för undervisning!
 
 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *