Webbinar om digitala lärresurser

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) arrangerar ett webbinar om digitala lärresurser i den svenska skolan. Det sänds live tisdag 8 september kl 9-10 men kan givetvis ses även senare.
Medverkar gör Sara Mörtsell från Wikimedia Sverige, Rickard Vinde från Svenska Läromedel samt undertecknad.
Här är länken för att se webbinaret i efterhand:
http://play.skl.se/video/skolans-behov-av-digitala-larresurser-8-september-2015-08-sep-10-00
 

1 kommentar

 1. Hej Jan!
  Lyssnade just på ditt webbinar, det var mycket intressant. Fastnade för din bild med slutsatserna över vad som behöver göras. Vi gör nämligen just detta. Vi har skapat en plats där lärare kan ta del av andras material, som är upptaggat mot läroplanen och kvalitetssäkrat mot 5 designparametrar. Och dessutom själva på ett kreativt sätt bygga arbetsområden digitalt, som vi kallar lärcirklar. Där de blandar egna uppgifter med resurser från webben. Lärcirklarna, egna och andras, kan sedan delas med eleverna i systemet och man inleder en formativ process kring lärandet.
  På Riktigt heter det digitala läromedlet som jag arbetar med. Vet inte om du känner till det? I höstas fick vi utmärkelsen året digitala läromedel.
  Jag skulle gärna sammanstråla med dig och visa vad vi tagit fram, det är (än så länge) helt unikt.
  Kika gärna lite på vår sida pariktigt.se. Där ligger tre korta filmer som förklarar översiktligt. Mig når du på linda.hoidal@lineducation.se.
  Tack för ett intressant webbinar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *