Europeiska perspektiv på digitaliseringen av skolan

Smarta digitala lösningar för skolan ska höja motivationen, fördjupa lärandet och förbättra elevernas resultat. Men hur långt har vi kommit i digitaliseringen och hur ser framtidens europeiska och svenska skola egentligen ut?
På Mötesplats Skola som är en av Sveriges största mötesplatser för de som är aktiva inom utbildningslandskapet hade vi idag en intressant diskussion om denna fråga. Konferensen satsar på att fördjupa diskussionen om digitaliseringen av skolan. Seminariet ställer frågor om vad som egentligen krävs när skolan ska digitaliseras, vilket digitalt material som behövs i framtidens skola och vilket stöd skolan är i behov av.
Det uppmärksammade forskningsprojektet iTec (Innovative Technology for an Engaging Classroom) har en stor roll i seminariet och iTecs projektledare Will Ellis var en av paneldeltagarna. ITec är EU:s hittills största satsning på skolforskning om IT och lärande. Målet är digital pedagogisk utveckling över hela Europa och dess skolor.
Medverkade gjorde (förutom jag själv):
Will Ellis, projektledare för skolforskningsprojektet iTec
Christina Szekely, samordnare för IT i skolan på Skolverkets utvecklingsavdelning
Carl Heath, GR Utbildning, driver bloggen På Tal Om
Moderator: Angela Andersson, Internationella programkontoret, IPK.
Mötesplats Skola på Svenska Mässan, Göteborg: www.motesplatsskola.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *