Giving Knowledge for Free – att ge bort kunskap gratis

För sju-åtta år sedan började många uppmärksamma att allt fler universitet lade ut undervisningsmaterial och föreläsningsanteckningar gratis på nätet. Detta trots att de är vinstdrivande organisationer som behöver värna sitt intellektuella kapital! Hur kommer detta sig?
Det var utgångspunkten för ett projekt på OECD om öppna digitala lärresurser. Jag ledde projektet och var huvudförfattare till rapporten som fått stor spridning och finns tillgänglig på fem språk. Här finns en länk till orginalet på engelska kallad Giving Knowledge for Free samt den svenska översättningen: Att ge bort kunskap gratis.
För den som vill ha huvuddragen av rapporten finns här en artikel från tidskriften OECD Observer.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *