Digital elevassistent på väg

Med Siri, Alexa, Cortana och Google Assistant ser vi hur de digitala assistenterna börjar ta plats i våra liv. I en intressant artikel i Axess skriver Stefan Fölster om hur vi sannolikt snart kommer att vara beroende av våra digitala assistenter, vare sig vi vill det eller inte. Men ännu har vi inte sett någon digital elevassistent, alltså en assistent som är specifikt inriktad mot att stödja lärande.

Men nu tycks den första versionen vara på väg: Cognii är en intressant tjänst som ännu så länge bara finns på engelska och bara konverserar skriftligt. Men man ser tydligt vart åt det lutar – omedelbar och personlig återkoppling på uppgifter, tips och förslag om hur man kommer vidare, en utmärkt avlastning för läraren som kan ägna sig åt de större linjerna…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *