Björklunds ointresse för IT i skolan allt mer ifrågasatt

Computer Sweden uppmärksammar i en kolumn den spricka som tycks finnas i regeringen mellan Jan Björklund och Anna-Carin Hatt. Hatts digitala agenda för Sverige nämner skolan men kan inte gå längre i sina tankar än vad Utbildningsdepartementet tillåter. Men trycket på Utbildningsministern ökar även utifrån – allt fler kommuner satsar på IT i skolan och de övriga undrar hur de ska göra. Många efterfrågar en nationell strategi.
“IT i skolan är frågan som utmanar Jan Björklunds starka position. Att vara ointresserad av nya tekniska möjligheter inom skolan och pedagogiken framstår inte som särskilt modernt. Det kan straffa sig när regeringskamraterna tröttnar”, skriver Karin Lindström i Computer Sweden.
Min gissning är att IT-frågorna kommer att bli en viktig del av skoldiskussionen inför valet 2014. Det kommer Folkpartiet inte att kunna stoppa.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *