Oxford University goes open

I maj 2010 höll Oxford University en konferens för att manifestera sin satsning på öppna lärresurser — OpenSpire. Jag höll en key note om OECD-rapporten Giving Knowledge for Free med en del uppdateringar av vad som hänt sedan den publicerades 2007  PDF: Giving Knowledge for Free. Tyvärr hindrade vulkanaskan mig från att vara på plats så jag fick hålla föredraget över videolänk — det fungerar men är betydligt mindre roligt än att vara på plats. Här kan man följa blogginlägg, twittrande mm från konferensen.
Det faktum att University of Oxford nu lanserar en OER-satsning visar på en ny trend — de verkligt prestigefulla universiteten satsar nu också på OER. För två veckor sedan hade Yale University i USA en konferens om OER och många av de riktigt prestigiösa universiteten finns representerade på iTunes U. OER är på väg in i nästa fas…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.